Rox'n'Roll Jade roler za lice i gua Sha kamen

Rox'n'Roll Jade roler za lice i gua Sha kamen

Na stanju
SKU
LJ020814

Rox’n’Roll Jade roler za lice

 

Rox’n’Roll roler za lice i Gua Sha kamen od žada te čekaju u paketu. Napravljeni od žada, njihova primarna funkcija je da stimulišu cirkulaciju u licu, stimulišu limfni sistem i limfnu drenažu po celom licu. Roler za lice se koristi za jednostavnije, a Gua Sha kamen za naprednije primene. A kako sve pomaže žad? Evo par glavnih prednosti:

 • smanjenje crvenila na licu,
 • umirivanje i opuštanje kože,
 • poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica,
 • učvršćivanje kože.

Kupite ovaj proizvod i zaradite 4140 poena

 • RECENZIJE (2)

Valjak je napravljen od žada, a sa druge strane drške nalazi se još jedan manji valjak od istog materijala.

Preporučuje se da roler za lice od zada koristite barem 3 puta nedeljno, a možete ga koristiti i na dnevnoj bazi. Potrebno je posvetiti oko 10 minuta masaži lica ovim proizvodom, a može se koristiti na svim tipovima kože.

Prednosti korištenja JADE ROLERA

Primarna funkcija valjka od žada je da stimuliše cirkulaciju u licu. Ovo takođe stimuliše limfni sistem i podstiče se limfna drenaža po celom licu.

Žad roleri imaju još sjajnih prednosti kao što su:

 • smanjenje crvenila na licu,
 • umirivanje i opuštanje kože,
 • poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica,
 • zatezanje kože.

Kako se koristi roler za lice od žada?

Kao što smo već rekli, roler za masažu lica se sastoji od većeg valjka sa jedne strane drške  i manjeg valjka sa druge strane. Veći kamen namenjen je za upotrebu na vilici, obrazima i čelu, dok se manji kamen koristi ispod očiju i oko usta.

Preporučuje se upotreba rolera na čistom licu, pre nanošenja krema i ulja. Međutim, roler za lice od žada možeš koristiti i nakon umivanja, posle nanošenja ulja. Valjkom je potrebno prelaziti po licu „gore-dole“ pokretima, sa laganim pritiskom i akcentom na kretanje ka gore. Takođe, pomerite valjak sa sredine ka kraju lica. Valjkom možete prelaziti preko celog lica, a preporučuje se korišćenje ovog proizvoda i na vratu.

 

Efekat ovog proizvoda je povećan zahvaljujući tome što su valjci prirodno hladni. Ako želite, roler od žada možete držati u frižideru radi boljeg efekta.

 

Gua Sha kamen od žada 

Gua Sha masaža lica je tip masaže uz pomoć pljosnatog kamena kojim se prolazi po licu. Prednosti ove masaže za lice su brojne, a između ostalog, podstiče cirkulaciju lica i smanjuje napetost u facijalnim mišićima. Gua Sha metoda masaže potiče iz drevnih Kineskih i jugoistočnih azijskih medicinskih tehnika.

Gua Sha kamen za lice od zada

Tradicionalno se radi o uzastopnom struganju određenog dela tela kako bi se podstaknula cirkulacija, uz upotrebu različitih predmeta. Gua Sha masaža lica je nešto drugačija tehnika jer se koristi lagani pritisak ruke na obli kamen kojim se prolazi po licu.

Prednosti Gua Sha masaže lica

Najistaknutije prednosti Gua Sha masaže lica su podsticanje cirkulacije lica i opuštanje mišićne napetosti. Upravo zato Gua Sha masaža pomaže procesu facelifting-a.

Ostale prednosti ove masaže su sledeće:

 • učvršćuje facijalne mišiće,
 • izglađuje kožu i umanjuje izgled bora,
 • podstiče proizvodnju kolagena,
 • smanjuje tamne podočnjake,
 • čini kožu blistavom i daje joj zdrav izgled.

Osim beauty prednosti Gua Sha masaže za kožu lica, ova tehnika može doprineti i celovitoj relaksaciji.

Kako koristiti Gua Sha kamen kod kuće?

Pre početka kućne masaže lica trebaš oprati ruke i lice. Na čisto i suvo lice naneseš hidratantnu vodicu za lice. Potom nežno umasiraš serum za lice ili ulje na lice (oko 5 kapi) kako bi kamen lakše klizio po koži.

Kamenom prolaziš po određenom delu lica pod uglom od 45 stepeni (ili manje) i uz lagani pritisak prema gore. Po istom području dobro je proći kamenom 3 puta dok još učiš kako ga koristiti. Ne preporučuje se upotreba kamena na jednom mestu više od 10 puta prilikom masaže.

Mesta na kojima se Gua Sha kamen najčešće koristi na licu su sledeća:

 • brada,
 • vilica,
 • jagodice lica (ispod, iznad i po jagodicama),
 • ispod očiju,
 • obrve,
 • između obrva,
 • čelo.

Trebaš početi od donjeg dela lica i polako menjati mesto prema gornjem delu lica. Kamen možeš koristiti i na vratu, ali ne zaboravi da naneseš ulje i na to područje.

Koja je razlika između Rolera i Gua Sha kamena?

Roler i Gua Sha kamen mogu biti napravljeni od istog materijala, kao što je žad ili kvarc. Oba proizvoda podstiču cirkulaciju u licu. Ipak, kod Gua Sha kamena koristi se jači pritisak, a tehniku upotrebe je potrebno usavršavati. Dok je primarna namena rolera podsticanje cirkulacije i limfna drenaža, Gua Sha kamen se primarno koristi za opuštanje i učvršćivanje facijalnih mišića. Iako i valjak od žada može opustiti i učvrstiti mišiće, efekat je veći sa Gua Sha kamenom zbog jačeg pritiska prilikom upotrebe

Kako su nastali valjci od žada za beauty upotrebu?

Kineska aristokratija dugo je čuvala tajnu žada kao poludragog kamena čija je moć izvukla negativan či iz organizma. Bogate Kineskinje počele su ga primenjuju u svojoj beauty rutini još u sedmom veku, i to pomoću rolera, odnosno masažera s dve strane i dva kamena žada sa svake strane. Metafizički, žad donosi mir i sklad, a poznato je da pomaže u smanjenju stresa.

Napiši recenziju:
Recenzirate:Rox'n'Roll Jade roler za lice i gua Sha kamen
Vaša ocena