Rox'n'Roll Quartz roler za lice i Gua Sha kamen

Rox'n'Roll Quartz roler za lice i Gua Sha kamen

Na stanju
SKU
LJ02082

Rox’n’Roll Quartz roler za lice i Gua Sha kamen za masažu lica čekaju te u ovom sjajnom paketu. Izrađeni od kvarca, njihova primarna funkcija je podsticanje cirkulacije u licu te stimuliranje limfnog sastava i podsticanje limfne drenaže po celom licu. Roler za masažu se koristi za jednostavnije, a kamen za naprednije primene.

A kako sve pomaže kvarc? Evo par glavnih benefita:

 

 • za razliku od žada, prirodno ostaje hladan pri upotrebi
 • smanjuje crvenilo na licu,
 • umiruje i opušta kožu,
 • poboljšava apsorpciju ulja u kožu lica,
 • učvršćuje kožu.

Kupite ovaj proizvod i zaradite 4140 poena

Roler za lice od kvarca je odlično sredstvo za unutrašnju i spoljašnju lepotu lica, a njegova upotreba dovodi do opuštanja i uklanjanja stresa. Fizički pomaže u jačanju izgleda kože nežnom masažom, ali takođe pomaže i u podršci limfnog sistema, glavnog telesnog sastava za detoksikaciju.

Ružičasti kvarc ima svojstvene minerale kao što su - silicijum, magnezijum, gvožđe, natrijum i kiseonik – od kojih koža ima velike koristi prilikom valjanja.

Redovna upotreba rolera umanjuje pojavu bubuljica duž brade i vilice, i to na području gde se toksini obično nakupljaju. Ako ga držite u frižideru , roler će vam takođe pomoći da smanjite glavobolju i mamurluk. Koristi se vrlo jednostavno, i to pokretima u smeru čela i vrha glave, a najbolje deluje kada sa njim prelazite preko maske ili kreme za lice, čiju apsorpciju dodatno pospešuju.

Valjak se najčešće izrađuje od žada, a može biti napravljen i od ametista ili ružičastog kvarca, što je ovde i slučaj. Sa druge strane drške najčesče se nalazi još jedan manji valjak ili kuglica od istog materijala.

Preporuka je da se roleri za masažu lica koriste barem 3 puta nedeljno, a može se koristiti i na dnevnom nivou. Potrebno je posvetiti oko 10 minuta masaži lica ovim proizvodom, a on se može koristiti na svim tipovima kože.

Prednosti korišćenja quartz rolera

Primarna funkcija valjka od ružičastog kvarca jeste podsticanje cirkulacije u licu. Ovo takođe stimuliše limfni sistem i podstiče se limfna drenaža po celom licu.

Quartz roler imaa još sjajnih prednosti kao što su:

 • smanjenje crvenila na licu,
 • umirivanje i opuštanje kože,
 • poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica,
 • učvršćivanje kože
 • set od kvarca ostaje hladan, dok je žad prilagodljive prirode i može se zagrejati dodirom kože
 • ružičasti kvarc poznatiji je po blagodatima smanjenja bora.

Efekat ovog proizvoda povećan je zahvaljujući tome što su valjci prirodno hladni. Po vašoj želji, valjak možete držati u frižideru radi boljeg efekta.

Kako koristiti quartz roler za lice?

Kao što smo već rekli, quartz roler se sastoji od većeg valjka sa jedne strane drške i manjeg valjka sa druge strane. Veći kamen namenjen je upotrebi na vilici, obrazima i čelu, dok se manji kamen koristi ispod očiju i oko usta.

Preporučuje se koristiti quartz roler na čistom licu, pre nanošenja krema i ulja. Ali takođe, rolere za masažu lica možete koristiti i nakon umivanja, a posle nanošenja ulja. Valjkom je potrebno prelaziti po licu „gore-dole“ pokretima, sa laganim pritiskom i naglaskom na kretanju prema gore. Takođe, pomerajte valjak i od sredine prema kraju lica. Valjkom možete prelaziti preko celog lica, a preporučuje se korišćenje ovog proizvoda i na vratu.

Gua Sha kamen 

Rox'n'roll Quartz Kamen Za Lice

Gua Sha masaža lica je tip masaže uz pomoć pljosnatog kamena kojim se prolazi po licu. Prednosti ove masaže za lice su brojne, a između ostalog, podstiče cirkulaciju lica i smanjuje napetost u facijalnim mišićima. Gua Sha metoda masaže potiče iz drevnih Kineskih i jugoistočnih azijskih medicinskih tehnika.

Tradicionalno se radi o uzastopnom struganju određenog dela tela kako bi se podstaknula cirkulacija, uz upotrebu različitih predmeta. Gua Sha masaža lica je nešto drugačija tehnika jer se koristi lagani pritisak ruke na obli kamen kojim se prolazi po licu.

Prednosti Gua Sha masaže lica

Najistaknutije prednosti masaže lica kamenom su podsticanje cirkulacije lica i opuštanje mišićne napetosti. Upravo zato Gua Sha masaža pomaže procesu faceliftinga.

Ostale prednosti ove masaže su sledeće:

 • jaća mišiće lica,
 • izglađuje kožu i umanjuje izgled bora,
 • podstiče proizvodnju kolagena,
 • smanjuje tamne podočnjake,
 • čini kožu blistavom i daje joj zdrav izgled.

Osim beauty prednosti, Gua Sha masaža kože lica može doprineti i celovitoj relaksaciji.

Kako koristiti Gua Sha kamen kod kuće?

Pre početka korišćenja kamena za lice kod kuće potrebno je da operete ruke i lice. Na čisto i suvo lice nanesete hidratantnu vodicu za lice. Potom nežno umasirajte serum za lice ili ulje (oko 5 kapi) kako bi kamen lakše klizio po koži.

Kamenom prelazite preko određenog dela lica pod uglom od 45 stepeni (ili manje) i uz lagani pritisak prema gore. Po istom području dobro je proći kamenom 3 puta dok se još učite kako da ga koristite. Ne preporučuje se upotreba kamena na jednom mestu više od 10 puta prilikom masaže.

Mesta na kojima se Gua Sha kamen najčešće koristi na licu su sledeća:

 • brada,
 • vilica,
 • jagodice lica (ispod, iznad i po jagodicama),
 • ispod očiju,
 • obrve,
 • između obrva,
 • čelo.

Potrebno je da počnete od dna lica i da polako menjate mesto prema gornjem delu lica. Možete koristiti kamen na vratu, ali ne zaboravite da nanesete i ulje na tu oblast.

Koja je razlika između rolera i Gua Sha kamena za masažu?

Roler i Gua Sha kamen mogu biti napravljeni od istog materijala, kao što je žad ili kvarc. Oba proizvoda podstiču cirkulaciju u licu. Ipak, kod Gua Sha kamena koristi se jači pritisak, a tehniku upotrebe je potrebno usavršavati. Dok je primarna namena rolera podsticanje cirkulacije i limfna drenaža, Gua Sha kamen se koristi za opuštanje i učvršćivanje facijalnih mišića. Iako i valjak od kvarca može opustiti i učvrstiti mišiće, efekat je veći sa Gua Sha kamenom, zbog jačeg pritiska prilikom upotrebe.

Kako su nastali valjci od kvarca za beauty upotrebu?

Upotreba rolera je u Kinii ritual lepote još od davnina, vraćajući se u 7 vek. Metafizički, ružičasti kvarc odgovara srčanoj čakri koja predstavlja energetski centar ljubavi.

Napiši recenziju:
Recenzirate:Rox'n'Roll Quartz roler za lice i Gua Sha kamen
Vaša ocena