Rox'n'Roll Quartz roller za lice

Rox'n'Roll Quartz roller za lice

Special Price 2.870,00 RSD Regularna cena 4.140,00 RSD
Na stanju
SKU
LJ02082

Rox’n’Roll Quartz roller za lice i Gua Sha kamen čekaju te u paketu. Izrađeni od kvarca, njihova primarna funkcija je podsticanje cirkulacije u licu te stimuliranje limfnog sastava i podsticanje limfne drenaže po celom licu. Roller se koristi za jednostavnije, a kamen za naprednije primene. A kako sve pomaže kvarc? Evo par glavnih benefita:

 • za razliku od žada, prirodno ostaje hladan pri upotrebi
 • smanjenje crvenila na licu,
 • umirivanje i opuštanje kože,
 • poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica,
 • učvršćivanje kože.

Kupite ovaj proizvod i zaradite 2870 poena

Quartz roller od kvarca je odlično sredstvo za unutrašnju i spoljašnju lepotu lica njegova upotreba dovodi do opuštanja i uklanjanja stresa. Fizički pomaže u jačanju izgled kože nežnom masažom, ali takođe pomaže i u podršci limfnom sistema, glavnom telesnog sastava za detoksikaciju.

Ružičasti kvarc ima svojstvene minerale – silicijum, magnezijum, gvožđe, natrijum i kiseonik – od kojih koža ima izravne koristi prilikom valjanja.

Redovna upotreba čak umanjuju pojavu bubuljica duž brade i vilice, i to na području gde se toksini obično nakupljaju. Ako ga držite u frižideru , roller će ti također pomoći smanjiti glavobolju i mamurluk. Koristi se vrlo jednostavno, i to pokretima u smeru čela i vrha glave, a najbolje deluju kada njima prelaziš preko maske ili kreme za lice, čiju apsorpciju dodatno pospešuju.

Valjak se najčešće izrađuje od žada, a može biti napravljen i od ametista ili ružičastog kvarca. Sa druge strane drške najčesče se nalazi još jedan manji valjak ili kuglica od istog materijala.

Preporuka je da quartz roller koristiš barem 3 puta nedeljno, a možeš ga koristiti i na dnevnom nivou. Potrebno je posvetiti oko 10 minuta masaži lica ovim proizvodom. Može se koristiti na svim tipovima kože.

Rox'n'roll Quartz Kamen Za Lice

Prednosti korišćenja quartz rollera

Primarna funkcija valjka od žada jest podsticanje cirkulacije u licu. Ovo se takođe stimuliše limfni sustav i podstiče se limfna drenaža po celom licu.

Quartz roller imaju još sjajnih prednosti kao što su:

 • smanjenje crvenila na licu,
 • umirivanje i opuštanje kože,
 • poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica,
 • učvršćivanje kože
 • set od kvarca ostaje hladan, dok je žad prilagodljive prirode i nastoji se zagrejati dodirom kože
 • ružičasti kvarc poznatiji je po blagodatima smanjenja bora.

Efekat ovog proizvoda povećan je zahvaljujući tome što su valjci prirodno hladni. Po vašoj želite, valjak možete držati u frižideru radi boljeg efekta.

Kako koristiti quartz roller?

Kao što smo već rekli, quartz roller se sastoji od većeg valjka sa jedne strane drške i manjeg valjka sa druge strane. Veći kamen namenjen je upotrebi na vilici, obrazima i čelu, dok se manji kamen koristi ispod očiju i oko usta.

Preporučuje se koristiti quartz roller na čistom licu, pre nanošenja krema i ulja. Ali takođe, quartz roller možete koristiti i nakon umivanja, posle nanošenja ulja. Valjkom je potrebno prelaziti po licu u „gore-dole“ pokretima, s laganim pritiskom i naglaskom na kretnji prema gore. Takođe, pomeraj valjak i od sredine prema kraju lica. Valjkom možeš prelaziti preko celog lica, a preporučuje se korišćenje ovog proizvoda i na vratu.

Gua Sha kamen 

Gua Sha masaža lica je tip masaže uz pomoć pljosnatog kamena kojim se prolazi po licu. Prednosti ove masaže za lice su brojne, a između ostalog, podstiče cirkulaciju lica i smanjuje napetost u facijalnim mišićima. Gua Sha metoda masaže potiče iz drevnih Kineskih i jugoistočnih azijskih medicinskih tehnika.

Tradicionalno se radi o uzastopnom struganju određenog dela tela kako bi se podstaknula cirkulacija, uz upotrebu različitih predmeta. Gua Sha masaža lica je nešto drugačija tehnika jer se koristi lagani pritisak ruke na obli kamen kojim se prolazi po licu.

Prednosti Gua Sha masaže lica

Najistaknutije prednosti Gua Sha masaže lica su podsticanje cirkulacije lica i opuštanje mišićne napetosti. Upravo zato Gua Sha masaža pomaže procesu faceliftinga.

Ostale prednosti ove masaže su sledeće:

 • jaća mišiće lica,
 • izglađuje kožu i umanjuje izgled bora,
 • potiče proizvodnju kolagena,
 • smanjuje tamne podočnjake,
 • čini kožu blistavom i daje joj zdrav izgled.

Osim beauty prednosti Gua Sha masaže za kožu lica, ova tehnika može doprineti i celovitoj relaksaciji.

Kako koristiti Gua Sha kamen kod kuće?

Pre početka kućne Gua Sha masaže lica potrebno je da operete ruke I lice . Na čisto i suvo lice naneseš hidratizirajuću vodicu za lice. Potom nežno umasiraš serum za lice ili ulje (oko 5 kapi) na lice kako bi kamen lakše klizio po koži.

Kamenom prolaziš po određenom delu lica pod uglom od 45 stepeni (ili manje) i uz lagani pritisak prema gore. Po istom području dobro je proći kamenom 3 puta dok još učiš kako ga koristiti. Ne preporučuje se upotreba kamena na jednom mestu više od 10 puta prilikom masaže.

Mesta na kojima se Gua Sha kamen najčešće koristi na licu su sledeća:

 • brada,
 • vilica,
 • jagodice lica (ispod, iznad i po jagodicama),
 • ispod očiju,
 • obrve,
 • između obrva,
 • čelo.

Potrebno je da počnete od dna lica i da polako menjate mesto u gornji deo lica. Možete koristiti kamen na vratu, ali ne zaboravite da nanesete i ulje na tu oblast.

Koja je razlika između Rollera i Gua Sha kamena?

Roller i Gua Sha kamen mogu biti napravljeni od istog materijala, kao što je žad ili kvarc. Oba proizvoda potiču cirkulaciju u licu. Ipak, kod Gua Sha kamena koristi se jači pritisak, a tehniku upotrebe je potrebno usavršavati. Dok je primarna namena rollera poticanje cirkulacije i limfna drenaža, Gua Sha kamen primarno se koristi za opuštanje i učvršćivanje facijalnih mišića. Iako i valjak od kvarca može opustiti i učvrstiti mišiće, efekt je veći s Gua Sha kamenom zbog jačeg pritiska prilikom upotrebe.

Kako su nastali valjci od kvarca za beauty upotrebu?

Upotreba rolera je ritual lepote još od davnina u Kini, vraćajući se u 7. Metafizički, ružičasti kvarc odgovara srčanoj čakri, energetskom centru ljubavi.

Napiši recenziju:
Recenzirate:Rox'n'Roll Quartz roller za lice
Vaša ocena