Čista i Negovana Koža Preduslov Je Dobrog Make up-a

Čista i Negovana Koža Preduslov Je Dobrog Make up-a

Za potrebe snimanja druge epizode ​​našeg Rox Beauty podkasta, naš tim se uputio u Beograd, gde nas je dočekala Snežana Karović Čorić, ugledni šminker i vlasnica šminkerske akademije Snežane Karović. U prelepom šminkerskom studiju koji se nalazi u centru Beograda, naše Iva Šarić i Snežana pričale su o Snežaninim počecima i anegdotama, trendovima u šminkerskoj industriji, kako se tretira koža sklona aknama i polemika koja je bila viralna na društvenim mrežama, a odnosi se na devojke koje nepotrebno koriste sredstva za intenzivnu negu kože.

KAKO PRIPREMITI KOŽU SLONU AKNAMA?

Snežana Karović Čorić poznata je svima koji prate regionalnu šminkersku scenu. Ova svestrana šminkerka, koja za sebe kaže da je veliki sanjar, oduvek je bila zaljubljenik u modu i šminku na pisti, još od vremena kada čitamo o najnovijim trendovima u modnim časopisima. Iako je završila logopediju, ljubav prema šminkanju ipak je prevagnula. Osim što se etablirala kao šminkerka za venčanja, editorijale i snimanja, Snežana je osnovala i Make up akademiju, gde se usavršava i prenosi svoje znanje novim generacijama profesionalnih šminkera.

Uprkos dugogodišnjem iskustvu, Snežanin najizazovniji, ali i omiljeni zadatak je uvek šminkanje za svadbe. Upoznala je mnoge žene, koje ponekad ni ne znaju da objasne šta tačno žele, a šminku je potrebno prilagoditi tipu kože. Takođe, svadbena šminka mora biti trajna, ali opet suptilna i ne previše naglašena. Kod šminkanja modela za potrebe editorijala ili video klipova takvih problema nema, jer su kamere i reflektori, koji „tolerišu” velike količine šminke, odličan saveznik. Ipak, zajednički imenitelj dobre šminke je uvek zdrava i negovana koža, čijoj pripremi Snežana posvećuje mnogo vremena. Često se susreće sa tipom kože koji je sklon aknama i u ovom slučaju kaže da je manje više. Tačnije, jednostavna nega kože koja mora da se zasniva na efikasnom čišćenju i dubokoj hidrataciji.

Kvalitetno čišćenje kože sklone aknama u velikoj meri olakšava PMD ACNE CLEAN LED, jedini pametni uređaj na tržištu koji istovremeno čisti kožu i leči akne. Naime, dvostruka snaga ovog kućnog uređaja krije se u Sonic Glov tehnologiji i medicinskom, plavom LED svetlu. Tehnologija Sonic Glov razbija prljavštinu i masnoću sa površine kože i dubinski čisti pore sa 7000 vibracija u minuti, dok istovremeno podiže, učvršćuje i tonizira kožu. Nakon dubinskog čišćenja potrebno je podesiti plavo LED svetlo na uređaju koji je namenjen za lečenje blažih do umerenih akni, a za vidljive rezultate preporučuje se svakodnevna upotreba u trajanju od tri minuta. Ovaj uređaj se pokazao kao izuzetno efikasan, što je potvrdila i Snežana, koja ga često koristi na svojim klijentima. Možete ga pronaći na ROX Beauty.

NE VERUJTE DEZINFORMACIJAMA O PROIZVODIMA ZA NEGU KOŽE

Snežana i Iva su se dotakle i „banalizacije” profesije šminkera, do koje je došlo usponom društvenih mreža. Ponekad su granice između lepotičkih blogera i profesionalnih šminkera nejasne, a ovaj priliv amaterizma u profesiju, za koju su potrebne godine iskustva, Snežana objašnjava lažnim osećajem znanja koje daju društvene mreže. Karijeru je gradila godinama, a osim praktičnog iskustva, ističe da su lični razvoj i priznavanje grešaka važan faktor u afirmaciji sebe i kao profesionalca i kao ličnosti. Ona je navela i neželjeni efekat ove pojave, a to je širenje dezinformacija kada je u pitanju nega kože i šminka.

Usledila je polemika koja se proširila društvenim mrežama, a koja pokazuje da devojke koriste izuzetno jake proizvode za negu kože nepotrebne njihovoj koži, poput retinola. Snežana kaže da je važno slušati stručnjake i da svi treba da preuzmu odgovornost, a posebno kompanije i roditelji. Na kraju, ponovo kaže da je tajna zdrave kože jednostavnost: kvalitetno čišćenje i dubinska hidratacija.