Izjava o privatnosti

Rox d.o.o. se obavezuje da će pružati zaštitu privatnih podataka kupaca, tako da prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje ugovora; redovno daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s liste koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla. Svi zaposleni Rox d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje principa zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korišćenje informacija

Rox d.o.o. ceni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obaveštenja i informacija vezanih za Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristićemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obavezujemo se da nećemo prodati, izneti ili dati ove informacije trećoj strani na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Registracija

Kako bi napravio rezervaciju ili poslao upit korisnik prethodno obavlja registraciju popunjavanjem registracijskog upitnika/ forme. Tokom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese, adrese stanovanja, broja telefona). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našim Internet stranicama te za osiguravanje privatnosti korisnika pri kontroli statusa rezervacije i unosa ili promene podataka. Korisnik može poslati upit i bez podataka koristeći samo  ispravno upisanu email adresu.

Rezervacija

Pri rezervaciji robe ili druge usluge koju nudimo na ovim stranicama, tražićemo lične podatke nosioca rezervacije (poput imena, adrese, kontakt telefona i dr. ). Ti podaci koristiće se isključivo za realizaciju usluge. Podaci o plaćanju (poput broja kartice, i sl.) posebno su zaštićeni i biće dostupni samo bankama, odnosno kartičnim kućama radi autorizacije plaćanja, nedostupni podaci firmi Rox d.o.o. a dostupni samo ovlašćenoj firmi za prikupljanje takvih podataka (Corvus info d.o.o. )

Log datoteke

IP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali Internet stranice, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane za bilo kakve lične podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca.

Dostupnost informacija

Prikupljeni demografski podaci biće dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim ličnim podacima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećim partnerom. Samo kad se korisnik prijavi za ove usluge, trećem partneru biće dostupna imena ili druge kontakt informacije koje su neophodne za pružanje spomenutih usluga. Trećem partneru nije dozvoljeno da koristi lične podatke osim u svrhu pružanja navedenih usluga.

Linkovi

Ova Internet stranica sadrži linkove ka drugim Internet stranicama. Molimo vas da uzmete u obzir da Rox d.o.o. ne može biti odgovoran za poštovanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike podstičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja lične podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano za informacije prikupljene na ovim Internet stranicama.

Bilten

Kontakt informacije, poput imena i e-mail adrese, možda će biti zatražene u slučaju da se korisnik želi prijaviti za primanje newslettera.

Upitnici

Naše Internet stranice povremeno zahtevaju podatke od korisnika putem upitnika. Učestvovanje u ovim upitnicima (npr. nagradne igre) u potpunosti je dobrovoljno i korisniku je ostavljen izbor da pruži ili odbije pružiti tražene podatke. Traženi podaci mogu uključivati kontakt informacije (poput imena ili kućne adrese) i demografske podatke (poput poštanskog broja ili starosne dobi). Kontakt informacije biće iskorišćene kako bi se obavestili pobednici i dobitnici nagrada. Rezultati upitnika biće iskorišćeni za praćenje i usavršavanje ovih Internet stranica i/ili naših usluga.

Bezbednost

Ove Internet stranice preduzimaju sve mere kako bi zaštitile podatke o korisniku. Unošenje poverljivih podataka putem ovih Internet stranica zaštićeno je on-line i off-line. Ako se u našem formularu za registraciju od korisnika zahtevaju poverljivi podaci (poput ličnih podataka) ti su podaci šifrovani i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL). Tokom boravka na zaštićenoj stranici ikona katanca na dnu Internet pretraživača poput Internet Explorera, Google Chroma, Mozilla Firefoxa ili drugih Internet browsera je zaključana, za razliku od otključane ili otvorene ikone prilikom uobičajenog pretraživanja naših stranica. Osim korišćenja SSL šifrovavanja kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na Internetu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i off-line. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim poverljivim podacima, je ograničen. Pristup poverljivim podacima imaju samo zaposleni kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.


Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našim Internet stranicama možete poslati e-mail na: gdpr@rox.hr

Posebna ponuda

Povremeno možete primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama te newsletter. Poštujući privatnost svojih korisnika nudimo mogućnost odbijanja ovog tipa informacija. Molimo vas da provjerite način odabira ovih mogućnosti.

Ispravka ličnih podataka

Ako se korisnikovi lični podaci (poput poštanskog broja) promene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih ličnih podataka koje posedujemo. To se obično može izvršiti na Internet stranici «Moj račun» ili slanjem e-maila na adresu: gdpr@rox.hr

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Menadžer obrade podataka

Rox d.o.o. s registrovanim sedištem: Slavonska avenija 100, 10040 Zagreb, je vodeći prilikom obrade vaših ličnih podataka.

Politika privatnosti se primenjuje na sve lične podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, direktno ili putem svojih partnera.

Lični  podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, direktno ili indirektno.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na ličnim podacima, poput učestalosti prikupljanja, čuvanja, upotrebe, uvida i prenosa ličnih podataka.

Ova Politika se ne primenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Koje podatke prikupljamo:

Lični podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, email adresa

Informacije o prodaji: informacije o kupovini, uključujući korisnički identitet kupca, broj ugovora i informacije o osiguranju, reklamacijama, dostavi, podršci i uslugama, uključujući prigovore i zahteve.

Svrha prikupljanja podataka:

Prodaja proizvoda – za obradu vaše prodaje i servisiranje vašeg proizvoda

Rox d.o.o. će prikupiti lične podatke, informacije o prodaji i servisu kao i informacije o istoriji kupca kada kupite, servisirate ili popravljate proizvod kupljen kod nas, uključujući zahteve na temelju garancije i provere, te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obaveštavanje o pitanjima vezanim za vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora.

Pružanje ličnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obavezu te ako ih ne pružite, to može uticati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Podrška kupcima i marketing – za odgovore na pitanja i davanje novosti i ponuda

Rox d.o.o. prikuplja lične podatke te ih može koristiti kako bi kupcima pružio podršku, odgovore na pitanja i prigovore kako bi procenio koje novosti i ponude vas najverovatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.

Prenos trećim licima

Lični podaci mogu se prenositi trećim licima, pod uslovom da postoji pravna osnova za prenos.

Vaši lični podaci mogu se preneti na sledeće subjekte:

Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo deliti s pružiocima distribucijskih usluga s kojima sarađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružilac distribucijskih usluga može korisniku pri isporuci roba ili usluga tražiti lični dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke s dokumenta. Ako korisnik nije voljan predati takve podatke neophodne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.

  • Pružiocima usluga ovlašćenih servisa pri reklamaciji proizvoda unutar garancije ili po zahtevu korisnika zbog neispravnosti ili nemogućnosti korišćenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.
  • Sponzorima nagradnih takmičenja u procesu predaje nagrade korisniku. Ako korisnik ne želi da Rox d.o.o. deli sa sponzorima podatke u svrhu dodele moguće nagrade, savetujemo korisnika da ne učestvuje u takvim aktivnostima kako u trgovini, tako i na internetskim stranicama Rox d.o.o.
  • Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Rox d.o.o. zbog nepoštovanja ugovora o pružanju usluga.
  • Firmi / internet servisu Mailchimp koji se profesionalno bavi automatskim slanjem oglašivačkih poruka

Koliko dugo čuvamo vaše podatke:

Lične podatke čuvamo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne radnje, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vreme čuvanja, a najmanje za vreme trajanja ugovora između korisnika i Rox d.o.o.

U slučaju davanja dozvole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se dozvola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije data dozvola za marketing, podatke vezane za ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da od nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.

Lični podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno sklanjaju ili se uništavaju na siguran način.

Online prodavnica

Pristup internet kupovini roxbeauty.eu moguć je sa ili bez registracije.

Prilikom registracije fizičkog lica na stranicama roxbeauty.eu od Vas tražimo određene lične podatke kao što su Ime i prezime, email adresa, adresa stanovanja, telefonski broj u svrhu pružanja raznih pogodnosti. Pri registraciji kupac pristupa svojoj bazi na Internet prodavnici Rox d.o.o. unutar koje ima nekolicinu pogodnosti (program lojalnosti i sakupljanje bodova, podrška u vidu čuvanja računa, garantnog lista i sl. u slučaju kada kupac iste izgubi..)

Pri kupovini na stranicama roxbeauty.eu bez registracije prikupljamo podatke koji su neophodni za isporuku kupljene robe te se navedeni podaci čuvaju u svrhu ispunjenja ugovora.

Korisnik naših Internet stranica može izabrati želi li primati promotivne poruke ili ne pritiskom na polje potvrde , nezavisno od toga da li se registrovao na stranici ili ne.

Davanje ličnih podatka je odluka korisnika koji može ali i ne mora koristiti pogodnosti naše firme. Ako korisnik odluči ne pružiti podatke potrebne za određenu aktivnost, ista neće moći biti sprovedena.

Podaci koje korisnik daje pri registraciji, čuvaju se na serveru Internet prodavnice (Kinsta, US), te u poslovnom programu kojem pristup imaju zaposleni tog odseka za šifre za pristup poslovnom programu.

U svakom trenutku možete deaktivirati vašu registraciju odabirom polja deaktivacije. U tom slučaju podaci će se čuvati u sistemu Internet prodavnice dok postoji potreba za izvršenjem legitimne svrhe, a najmanje za vreme trajanja ugovora između korisnika i Rox d.o.o.

Preporučujemo našim korisnicima da pri izradi lozinke za korisnički račun kombinuju velika, mala slova i broj kako bi sama lozinka bila sofisticiranija i teža za probijanje. Mi kao firma ovim putem obaveštavamo kupce da podatke kreditnih kartica kao i bilo koje podatke takvog tipa ne čuvamo niti vršimo obradu na našim stranicama nego na zaštićenim stranicama firme Corvus (CorvusPay) na kojima se sve vrši putem enkripcije i nama kao firmi ti podaci nisu vidljivi u izvornom obliku. Vi kao korisnik možete odlučiti ostaviti podatke trajno na stranicama koje služe za naplatu no ti podaci nisu na našim serverima niti unutar našeg programskog sistema. Savetujemo vas da pročitate kako te stranice obrađuju i evidentiraju takvu vrstu Vaših podataka.

Gde se čuvaju lični podaci:

Svi podaci čuvaju se na nekoliko portala:

Podaci za promotivne svrhe:

  • na Rox računu unutar stranice Mailchimp ( email adresa korisnika … )

Podaci o korisniku kao kupcu:

  • na stranicama Internet prodavnice roxbeauty.eu koja se nalazi na zakupljenom delu firme koja pruža prostor na webu imenom Kinsta Inc, USA
  • u poslovnom programu Point firme Point d.o.o., a na lokalnom serveru Rox d.o.o. kojem imaju pristup samo određeni zaposleni firme te firma Point d.o.o. u svrhu održavanja programskog rešenja
  • na zakupljenim računima na OneDriveu/ Sharepointu firme Microsoft čuvaju se podaci vezani za garanciju i reklamaciju u vidu fotografije ili videa proizvoda, reklamacijskih primedbi i korespondencije u slučaju pravnih procesa.
  • Rox d.o.o lokalne servere drži u Republici Hrvatskoj u prostorijama firme Rox.

Pristup i menjanje podataka:

Korisnik, u svakom trenutku, ima mogućnost pristupa svojim podacima koji su sačuvani na internet stranicama gde ih može korigovati, menjati i brisati. Sve izmene izvršene na internet stranicama biće zabeležene i unutar samog poslovnog programa s razmakom od 24 sata.

Kupac tj. korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Rox d.o.o. ima sačuvane  slanjem upita na email adresu gdpr@rox.hr.

Povratnu Informaciju na vaš upit bićemo u mogućnosti dati samo ako je upit poslat s aktivnog emaila koji je zabeležen u našem poslovnom rešenju s tačnim podacima unutar emaila ( ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših ličnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na brisanje ličnih podataka korisnika:

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje ličnih podataka. To može učiniti slanjem zahteva na email adresu gdpr@rox.hr i podaci će biti obrisani bez odlaganja osim u slučaju da postoji zakonska obaveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu informaciju na vaš zahtev bićemo u mogućnosti dati  samo ako je upit poslat s aktivnog emaila koji je zabeležen u našem poslovnom rešenju s tačnim podacima unutar emaila ( ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših ličnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor

Ako uprkos svim preduzetim merama za zaštitu ličnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na email adresu gdpr@rox.hr . Uz prijavu nama, možete prijavu podneti i Agenciji za zaštitu ličnih podataka (AZOP – link: Agencija za zaštitu osobnih podataka).

Promena naslova

Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptuje podatke i tako osigurava da se komunikacija između računara korisnika i Rox d.o.o. odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvatamo ozbiljno i preduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mere za zaštitu podataka ali ne možemo garantovati zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Rox d.o.o. sve podatke čuva unutar EU, a samo izvanredno izvan EU.

Izjavu o privatnosti, Rox d.o.o., može izmeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmenjenog teksta o privatnosti na stranicama Rox d.o.o.. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmene ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ako se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu roxbeauty.eu. Izmena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internet stranici robeauty.eu. Nastavak upotrebe stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmena, podrazumeva da korisnik potvrđuje i prihvata izmenjenu izjavu o privatnosti.

Pravila za rukovanje kolačićima

Kolačić (eng. cookie) je podatak koji Internet stranica čuva u računaru ili mobilnom uređaju posetioca. Kolačić dozvoljava Internet stranici da pamti akcije posetioca iz njegovih poseta. Većina pretraživača dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pretraživaču zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unošen u pređašnjim posetama, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.

Prilikom upotrebe kolačića određeni podaci se prikupljaju automatski s vašeg računara pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vreme pristupa, podatke o vrsti računara, operativnog sistema, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama vašeg računara. Pristupom na samu stranicu videćete obaveštenje o korišćenju kolačića koji prikupljaju ove podatke te pritiskom na polje „slažem se“ dajete nam dozvolu za prikupljanje tih podataka. Ako na stranicama ne pristajete dati dozvolu ti podaci neće biti prikupljani, sačuvani i obrađivani.

Kolačići mogu biti Session cookies – čuvaju se na računaru i brišu se odmah nakon zatvaranja pretraživača a omogućuju stranici prikupljanje privremenih podataka poput korpe za kupovinu ili komentara

Persistent cookies – ostaju u računaru i nakon zatvaranja pretraživača ili gašenja računara ali obično imaju rok trajanja. Rox d.o.o. koristi kolačiće takvog tipa kako bi olakšao pristup korisnicima što je vidljivo u situacijama kada se korisnik vraća na naše stranice i odmah je ulogovan na iste što govori da čuvaju korisničko ime i lozinku.

Kolačići od prve strane koji dolaze sa Internet stranice koju ste posetili mogu biti privremeni i stalni. Takvi kolačići omogućuju web stranici da čuva podatke koji se koriste kada korisnik ponovo poseti Internet stranicu. Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze sa spoljnih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće ( ti servisi su Facebook, Instagram, Google analytics, AdWords… )

Ti kolačići postavljeni su od strane Internet prodavnice Rox i služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i u marketinške svrhe.

Opcije koje su vam dostupne

U podešavanjima pretraživača možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje odbiti. Mesto uređivanja postavki zavise od vrste pretraživača, a može se naći prilikom pretraživanja help ili pomoć datoteke. Ako odlučite da ne želite prihvatati kolačiće s roxbeauty.eu web stranica postoji mogućnost da nećete moći koristiti određene funkcije na web stranici.

Rox d.o.o., Srbija