Magdalena Ivić i Iva Šarić

Uz moć mikrostruje do izvrsnog tonusa mišića lica

U osmišljavanju našeg projekta ROX BEAUTY Podcast, glavna nit vodilja bila nam je edukacija publike, koja će biti potkrepljena perspektivom stručnjaka. Upravo zato, Magdalena Ivić koju mnogi od vas znaju i pod imenom Skinlosophy, činila se kao pravi odabir za našu prvu gošću. Ova mlada, svestrana i perspektivna doktorka, koja posebnu ljubav gaji prema dermatologiji, našoj Ivi Šarić otkrila je korisne beauty tipove, te govorila o aktuelnim trendovima u svetu nege kože, kao i  o odličnim učincima beauty tehnologije.  

 

NuFACE kao rešenje za jačanje tonusa mišića lica 


 

 

 

Magdalena Ivić bila je članica žirija GRAZIA Best of Beauty 2023. Awards, te je tim povodom isprobavala nominovane proizvode. Za oko joj je zapeo NuFACE Trinity + PRO, koji je na kraju i odneo nagradu za najbolji anti-age gadget. NuFace uređaji svoju snagu crpe iz patentirane Microcurrent Skincare™, mikro struje koja se precizno i potpuno bezbolno aplicira na lice i vrat, uz klinički dokazan blagotvorni učinak na lifting, toniranje lica i zaglađivanje kože. 

Zašto je mikrostruja donela revoluciju u beauty tehnologiju?

Magdalena Ivić je podelila stručno objašnjenje. Naime, više je faktora koji utiču na proces starenja kože. Sa godinama se kolagen, protein koji utiče na strukturu naše kože, smanjuje i time dolazi do prvih vidljivih bora. Drugi važan faktor jeste tonus kontura i mišića lica, koji gube jačinu i volumen te time koža lica koja ih prekriva postaje prevelika i obešena. Upravo zato, mišiće lica moramo ojačati. Učinak mikrostruje na tonus mišića lica, Magdalena Ivić opisuje kao preko potreban trening lica. Kao što mišiće našeg tela osnažujemo odlaskom u teretanu, tako je i mišićima našeg lica potrebna stimulacija. Mikrostruja odašilje mini elektrošokove, impulse, u mišiće lica koji se grče i potom opuštaju.

Time mišići hipertrofiraju i postaju jači. Magdalena je dosta dugo čitala o učinku mikrostruje, a kada je počela koristiti NuFACE, ubrzo je na svojoj koži osetila njegovu snagu. Odmah nakon prvog korištenja lice je postalo svežije, zahvaljujući učinku limfne drenaže. Preporučuje da se koristi uz NuFACE Super Peptid Booster, sa kojim čini savršenu simbiozu. Booster priprema kožu i ostavlja je vlažnom i time omogućuje da NuFACE lagano klizi po licu, dok sam NuFACE poboljšava dubinsko prodiranje peptida u kožu. Čitava linija NuFACE uređaja i pripadajućih skin care proizvoda dostupna je ovde - NuFace uređaji.


 

Azijski skincare kao uzor  


Magdalena Ivić prošle godine je diplomirala na Medicinskom fakultetu, a već na leto uputila se put Tajlanda, gde je mesec dana volontirala na odeljenju dermatologije u bolnici u glavnom gradu Bangkoku. Priliku da nauči nešto novo Magdalena je prihvatila rado, a u Hrvatsku se vratila s pozitivnim iskustvom. Kako je azijski skincare doživeo procvat u zemljama zapadnog sveta, Ivu je zanimalo što je Magdalena naučila o nezi kože lica.  


Magdalena je otkrila kako je tajna mladolikosti populacije istočne i jugoistočne Azije intenzivna zaštita od sunca. Niz okolnosti, društvenih i kulturoloških faktora uticao je na beauty navike žitelja ovih prostora. Stoga je SPF 50+ apsolutni must have, te kamen temeljac njihove skincare rutine.  


Unazad nekoliko godina, koži, kao našem najvećem organu, počeli smo posvećivati pažnju koju zaslužuje. Tako se naglasak sa dekorativne kozmetike prebacio na preparativnu, ali ponekad loše procenjujemo potrebe naše kože. Kako je većina kožnih oštećenja prouzrokovana štetnim sunčevim zracima, SPF je imperativ tokom cele godine. Magdalena upozorava kako je količina koju nanosimo od presudne važnosti te preporučuje da se svakog jutra nanesu dva prsta SPF-a. Takođe, u moru proizvoda za negu lica često dolazi do konfuzije koji izabrati. Magdalena zagovara jednostavan pristup i korake. Veliku važnost posvećuje dvostrukom čišćenju lica, koji podrazumeva uljni čistač za skidanje šminke te nakon toga nežni čistač koji ne isušuje kožu.

Sledeći korak jeste serum u skladu s vašim potrebama. Na primer, vitamin C suzbija tamne mrlje, dok je retinol, kao derivat vitamina A poznat po anti-age učinku i saveznik u borbi protiv akni. Zadnji korak je krema, koju birate prema vašem tipu kože. Masna koža zahteva fluidne kreme, dok suva  koža voli hranjive kreme.  

Za kraj, kako bi utvrdili gradivo sumiraćemo Magdalenine lekcije. Za zdrav i mladolik izgled kože potreban je sledeći dream team: dobar SPF, pravilna rutina nege i NuFACE proizvodi! 

NuFACE proizvode kupite na Rox Beauty webshopu - NuFace proizvodi.